Menu
Een rijke geschiedenis

Een rijke geschiedenis

Uniek concept

In 1993 opende ZiZo zijn deuren aan de Oudegracht in Utrecht. Een bijzonder moment, want ZiZo was het eerste bedrijf in Nederland dat bijna helemaal gerund werd door mensen met een beperking. Dit unieke concept kreeg de naam ZiZo, dat staat voor: Zie eens Zo, kijk eens op een andere manier naar mensen met een beperking.

Door in mogelijkheden te denken in plaats van in beperkingen, kan iedereen op zijn eigen wijze meedoen in de samenleving. Het beste uit jezelf halen en je rol in de samenleving versterken.
Dat is de gedachtegang van Reinaerde, en het is precies wat hier, aan de Oudegracht, al vanaf 1993 gebeurt. Dagbesteding betekent hier werken in de horeca, in de winkel, aan kwaliteitsproducten, je best doen om iets goeds af te leveren. Met ondersteuning waar dat nodig is.

Succesformule

Een gouden greep, zo bleek. De succesformule die ondersteuning en kwaliteit combineert, is inmiddels landelijk overgenomen. Leer-werkplekken voor mensen met een beperking zijn wijdverbreid en gemeengoed geworden. Want zeg nou eerlijk: kijk jij er nog van op als je kopje koffie wordt geserveerd door iemand met een beperking?

Met die vanzelfsprekendheid heeft de naam ZiZo een tweede betekenis gekregen: ziezo. Het unieke concept is niet zo uniek meer. En dat is maar goed ook.