Menu
een rijke geschiedenis

een rijke geschiedenis

uniek concept

In 1993 opende ZiZo zijn deuren aan de Oudegracht in Utrecht. Een bijzonder moment, want ZiZo was het eerste bedrijf in Nederland dat bijna helemaal gerund werd door mensen met een beperking. Dit unieke concept kreeg de naam ZiZo, dat staat voor: Zie eens Zo, kijk eens op een andere manier naar mensen met een beperking.

Door in mogelijkheden te denken in plaats van in beperkingen, kan iedereen op zijn eigen wijze meedoen in de samenleving. Het beste uit jezelf halen en je rol in de samenleving versterken.
Dat is de gedachtegang van Reinaerde, en het is precies wat hier, aan de Oudegracht, al vanaf 1993 gebeurt. Dagbesteding betekent hier werken in de horeca, in de winkel, aan kwaliteitsproducten, je best doen om iets goeds af te leveren. Met ondersteuning waar dat nodig is.

succesformule

Een gouden greep, zo bleek. De succesformule die ondersteuning en kwaliteit combineert, is inmiddels landelijk overgenomen. Leer-werkplekken voor mensen met een beperking zijn wijdverbreid en gemeengoed geworden. Want zeg nou eerlijk: kijk jij er nog van op als je kopje koffie wordt geserveerd door iemand met een beperking?

Met die vanzelfsprekendheid heeft de naam ZiZo een tweede betekenis gekregen: ziezo. Het unieke concept is niet zo uniek meer. En dat is maar goed ook.

in de media

in de media

downtown dinner

In juni 2017 schreef het Algemeen Dagblad een artikel over de heropening van ZiZo:

"Wie koffie bij ZiZo 2.0 bestelt, heeft kans dat het bakje leut met heel veel liefde is klaar gemaakt door de 29-jarige Niek Eimers. En dat kan hij ontzettend goed, bevestigt hij trots en met een glimlach van oor tot oor. Aan hem de eer morgen burgemeester Van Zanen te leren hoe je een lekker kopje koffie zet. Niek is er helemaal klaar voor."


In januari 2017 deed ZiZo mee aan het tv-programma ‘Downtown Dinner’ van de EO. Niek en Lisa behaalden hier een mooie tweede plaats. Dat succes was mede te danken aan de heerlijke pompoensoep en het broodje huisgemaakte kruidenboter van ZiZo. Niek speelde bovendien als piloot een grote rol in het intro-filmpje.

In Downtown Dinner strijden restaurants, waar jongeren met een verstandelijke beperking werken, om de titel van beste restaurant en de Downtown Dinner Trofee. ‘Mensen met beperking kunnen meer dan je denkt’, luidt de slogan van het programma.

Bekijk hier een fragment van Downtown Dinner.